Julklappstips till längdskidåkare

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Skistart

I juletider är det mycket som ska fixas, inte minst klappar till alla nära och kära. För att göra det lite lättare hoppas vi att du får hjälp av denna artikel, fullmatad med julklappstips till alla ländskidåkare.

Att längdskidåkning är en materialsport är ingen hemlighet. Det finns alltid något att förbättra, någon pryl som kan vara bra att ha, en ny valla att testa eller nya kläder att åka i. För dig som letar julklappar är detta perfekt, det finns nämligen alltid något som en längdskidåkare uppskattar att få i julklapp!

Denn artikel är uppdelad i olika prisklasser för att det ska finnas något för alla.

Julklappar från 50 till 150 kr

Man behöver inte lägga en massa pengar på en bra julklapp. Det är ju ändå tanken som räknas. I denna billigaste kategori hittar du flera användbara prylar som alla längdskidåkare kan ha nytta av

Rode Glider Fast Easy Universal

För att det ska vara riktigt kul att åka skidor så krävs bra glid! Med denna enkla glidvalla fixas det riktigt snabbt och enkelt! Här behövs inget paraffin, vallajärn eller komplicerade vallaställ. Din längdskidåkande julklappsmottagare kommer bli mycket nöjd!

Köp Rode Glider Fast Easy Universal hos Skistart här!

Julklappar från 150 till 300 kr

I denna prisklassen får man förstås lite mer för pengarna, och nu är det inte primärt valla och smarta prylar, utan även kläder och utrustning.

Swix Vallapaket Gunde

Om personen du ska ge klappen till å andra sidan är intresserad av vallning eller vill lära sig valla så är detta lilla paket perfekt! Oavsett om personen är en inbiten längdskidåkare eller nybörjare så är detta vallor som alltid behövs i vallaboxen!

Köp Swix Gunde Pack hos Skistart här!

Fastgrip bärhandtag

Detta är en spännande och smart liten pryl, och alla som burit omkring på ett par skidor med tillhörande stavar vet att det kan vara lite krångligt. Detta handtag gör det så mycket lättare! Den håller ihop både skidor och stavar och ger dig ett behändigt handtag att hålla i.

Köp Fastgrip på Skistart här!

Swix vätskebälte

Ett vätskebälte är väldigt bra att ha med sig på träningen och vissa gillar också att ha med sig egen vätska på längre lopp som t.ex. Vasaloppet. Det är viktigt att ha ett vätskebälte som detta, framtaget för vintersport, då de både är bekväma och håller innehållet på en lagom temperatur.

Köp Swix vätskebälte på Skistart här!

Skidfodral

Alla som åker längdskidor bör ha minst ett skidfodral. De är absolut nödvändiga om man ska resa någonstans längre än en kortare promenad. Om du vet att din julklappsmottagare saknar ett fodral så är detta en perfekt julklapp!

Köp Skistart Skidfodral här!

Längdskidstrumpor

Ett av de klädesplagg som ofta glöms bort är strumporna, men de är väldigt viktiga! Ett bra par strumpor för längdskidåkning gör turen bekvämare, torrare och framför allt varmare.

Köp Swix Endurance XC Sock hos Skistart här!

Leo

Leo är grundaren av HittaValla.nu och inbiten hobby-skidåkare med ett par Vasalopp under bältet. Föredrar alltid rullskidorna framför löparskorna.

Du kanske gillar dessa artiklar

Skidåkning eftermiddag

Att köpa skidor online, hur funkar det?

E-handeln växer och växer, och även vi skidåkare köper mer och mer kläder, utrustning och även…

Läs hela artikeln
Verktyg

De fem viktigaste verktygen för att lyckas med din fästvallning

Själva vallan är naturligtvis den viktigaste komponenten för att få en fin tur ute i spåren, men du…

Läs hela artikeln
Längdskidåkare

Rätt kläder för längdskidåkning

Att välja rätt kläder när man ska ut och åka längdskidor kan vara riktigt knepigt. I denna artikel…

Läs hela artikeln